Formålet med ansøgningspuljen er at styrke civilsamfundets muligheder for at understøtte eller supplere kriminalforsorgens indsatser rettet mod indsatte og tilsynsklienter.
Civilsamfundsorganisationers indsats udgør et vigtigt supplement til det kriminalitetsforebyggende arbejde, kriminalforsorgen udfører, og som på forskellig vis sigter mod at give indsatte og tilsynsklienter de relevante indsigter, kompetencer og muligheder, der skal til for at etablere og leve et kriminalitetsfrit liv, når de løslades eller afslutter et tilsynsforløb.
Puljens formål er således at styrke civilsamfundets muligheder for, i samarbejde med kriminalforsorgen og via konkrete indsatser, at bidrage til at bygge bro mellem livet indenfor og uden for murene gennem blandt andet prosociale fællesskaber og mulighed for at være der for den enkelte i kritiske faser i et varetægts- eller fuldbyrdelsesforløb og efter endt afsoning.
Puljens ansøgerkreds er civilsamfundsorganisationer, som i denne sammenhæng skal forstås som fonde, socialøkonomiske virksomheder, interesse- og brugerorganisationer og frivillige foreninger. Puljen tildeler ikke støtte til enkeltpersoner uden institutionel tilknytning, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer nedsat ved lov eller offentlige myndigheder.
Puljen kan ansøges af både lokalt, regionalt og nationalt orienterede og funderede organisationer.
Bemærk, at det er muligt som ansøger at indgå samarbejder med andre civilsamfundsorganisationer og ansøge om midler til et fælles projekt. Hvis flere civilsamfundsorganisationer vælger at søge sammen, er det en forudsætning, at der udpeges og angives en ansvarlig hovedansøger.
Puljen er i 2025 berammet til 11.673.934 kr.
Puljen udmøntes med hjemmel i tekstanmærkning nr. 127 på finansloven 2024. Midlerne er afsat på finanslovskonto 11.31.06.10.
Ansøgningsfristen er 15. januar kl. 12.00. Ansøgninger modtaget efter fristens udløb vil ikke blive behandlet og kommer derfor ikke i betragtning til puljemidlerne.