Formålet med denne pulje er at fremme den kunstneriske dimension af kunsthåndværk og design i Danmark samt den kunstneriske dimension af dansk kunsthåndværk og design i udlandet gennem projekter.
Udvalget ønsker at give tilskud til projekter, der er præget af den gode og originale idé, er realistiske, gennemførlige, nyskabende og ikke mindst skaber betydning for relevante målgrupper. Udvalget lægger desuden vægt på, at projektet er selvstændigt udført.
Svar derfor på følgende hjælpespørgsmål som en del af din projektbeskrivelse:
Hvis dit projekt ikke er modnet og ikke kan defineres ved hjælp af en hensigt, en tidsplan, et budget og en målgruppe og mere har karakter af research og undersøgelser, kan du søge et arbejdslegat hos Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design.
Udvalget opfordrer etablerede udstillingssteder, museer og gallerier til at honorere kunsthåndværkere og designere for deres arbejde før, under og efter en udstilling. Eksempelvis ved deltagelse til møder, opsætning og nedtagning af udstillinger og ved deltagelse i PR og formidling.
Udstillingsstedet kan søge om honorartilskud sammen med tilskud til udstilling i denne pulje.
Derudover kan institutioner få refunderet udgifter til visningsvederlag til kunsthåndværkere og designere. Læs mere om ordningen her.
Udvalget støtter kunsthåndværkere, designere, kuratorer, skribenter, formidlere, museer, gallerier og andre, der har interesse i at udvikle og fremme kunsthåndværk og design i Danmark og dansk kunsthåndværk og design i udlandet, gennem projekter.
Læs mere om, hvordan udvalget karakteriserer et projekt i afsnittet ”Hvad er formålet med ordningen”
Eksempler på projekter, som udvalget kan støtte:
Er I flere samarbejdende, som vil dele et eventuelt tilskud mellem jer, men ikke har et fælles CVR-nummer, kan I enten indsende en ansøgning hver med identisk projektnavn og beskrivelse, hvor I hver angiver det beløb i budgettet, som er ansøgerens andel af det samlede ansøgte beløb. I kan også indsende en samlet ansøgning, hvor én af jer dermed påtager sig det juridiske og økonomiske ansvar for ansøgningen og et eventuelt tilskud. Bemærk at ansøgninger og et evt. tilsagn ikke kan overdrages til anden juridisk person eller virksomhed, og derfor er det vigtigt, at I får afklaret, hvem der er ansvarlig for ansøgningen og et evt. tilskud inden den indsendes.
Her kan du læse mere om hvad du skal gøre, hvis dit projekt går på tværs af kunstarterne.
Du kan danne dig et indtryk af beløbsstørrelser på projekttilskud ved at kigge på tidligere tildelinger.
Hvis du får tilskud, skal du have en NemKonto, for at vi kan udbetale beløbet. Alle tilskud bliver udbetalt til den NemKonto, der er knyttet til det CPR/CVR-nummer, du oplyser i ansøgningen. Hvis du for eksempel ansøger med et nyt CVR-nummer, skal du sikre, at du har tilknyttet en NemKonto, inden du indsender din ansøgning. Hvis du, efter Skatteforvaltningens definition, er fraflyttet Danmark, eller er udenlandsk ansøger, kan du få udbetalt et eventuelt tilskud til en udenlandsk konto. I de tilfælde skal du udfylde bankoplysningsskema for lande med IBAN eller bankoplysningsskema for lande uden IBAN. Modtager du tilskud på:
Dit tilskud vil blive indberettet til SKAT, da vi har indberetningspligt. Det er uanset om og hvordan du skal beskattes af tilskuddet. Langt de fleste af vores tilskud bliver indberettet med AM-bidrag.
Det overordnede kriterie for alle tildelinger fra Statens Kunstfond er projektets kunstneriske kvalitet og det kunstneriske talent sammenholdt med det ansøgte projekt. Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design behandler ansøgningerne ud fra følgende kriterier, der indgår i en samlet vurdering af projektets kunstneriske kvalitet:
Kunsthåndværk og design er et bredt område, og udvalget ønsker at give tilskud til projekter med høj kunstnerisk kvalitet inden for hele området.
En god og komplet ansøgning overholder de formelle kriterier for, hvad ansøgningen skal (og ikke skal) indeholde, samt argumenterer præcist og kortfattet for, hvorfor projektet er vigtigt og relevant for ansøger, faget og omverdenen.
Udvalget forbeholder sig retten til at imødekomme ansøgningen med et mindre tilskud end ansøgt ud fra en vurdering af ansøgningen i forhold til det samlede felt af ansøgninger, de afsatte midler samt ønsket om at sikre mangfoldighed og en spredning af kunststøtten. Hvis du modtager et mindre tilskud end du har ansøgt om, vil du kunne læse i dit tilsagnsbrev, om du skal indsende flere oplysninger, før vi kan udbetale dit tilskud.
Udvalget giver tilskud til konkrete projekter på baggrund af budgetter. Så er dit projekt endnu ikke modnet og konkret, men har karakter af research og grundforskning, kan du søge om et arbejdslegat hos Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design.
Statens Kunstfond opfordrer ansøgere til at indtænke grøn bæredygtighed i deres virke.
Du får svar på din ansøgning senest 12 uger efter ansøgningsfristen. Du modtager en notifikationsmail, når dit svar ligger klar på din profil i Tilskudsportalen, medmindre du har fravalgt dette. I perioden indtil da vil alle ansøgninger blive klargjort og sendt til udvalget og herefter læst og behandlet. Når der er truffet afgørelse i alle sager fra samme ansøgningsrunde får alle ansøgere svar i Tilskudsportalen, eller via e-mail, og samtidig bliver tildelingerne offentliggjort på vores hjemmeside. Her finder du også navnene på alle ansøgere til Statens Kunstfond, der bliver offentliggjort i udvalgenes referater.
Hvis du ikke har ansøgt via Tilskudsportalen, kan du se hvordan du får svar her.