Korea-Nordic-Connection-programmet støtter international udveksling og samarbejde mellem nordiske og koreanske professionelle scenekunstnere, som arbejder tematisk med det aldrende samfund eller henvender sig til ældre borgere igennem deres kunstnerisk praksis.
Udvekslingen giver scenekunstnere fra Korea og Norden mulighed for at udveksle praksis og erfaringer med disse temaer med det formål at fremme mulighederne for langsigtede kreative udvekslinger og samarbejder. Formålet med dansk deltagelse i programmet er, at danske scenekunstnere får mulighed for at udvikle deres kunstneriske udtryk og arbejdsformer gennem international erfaringsudveksling samt at udvide deres internationale netværk.
Første netværksmøde er den 7.-9. juni 2022 i Västerås, i Sverige. De koreanske og nordiske deltagere mødes på Sveriges største scenekunstfestival, Scenkonstbiennalen, hvor Kulturrådet Sverige vil være vært for en række forelæsninger, seminarer og workshops, som tager udgangspunkt i temaet for dette års Korea-Nordic-Connection-program. Igennem aktiviteterne vil der blive afsat tid til at udveksle idéer, praksisser og erfaringer mellem deltagerne.
Andet netværksmøde er 26.-30. september 2022 i Seoul, Korea. De koreanske og nordiske deltagere mødes i forbindelse med Performing Arts Market Seoul med lokale og internationale scenekunstnere og producenter for at dele, reflektere over og indgå i kritisk dialog om erfaringer, cases og praksis vedrørende arbejdet med kunst og aldring.
Der ydes et tilskud til rejseudgifter, diæter, hotel og honorar i forbindelse med deltagelse i Korea-Nordic Connection Program 2022. Ud over rejselegat følger adgang til undervisning, arbejdsfaciliteter, samt mulighed for sparring og netværksopbygning med de andre deltagere.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst samarbejder med KAMS (Korea Arts Management Services), Dance Info Finland, Circus Info Finland, Swedish Arts Council og Performing Arts Hub Norway om Korea-Nordic Connection 2022.
Gennem Open Calls udvælger hver nordisk partner en deltager og KAMS udvælger 3-5 koreanske deltagere til programmet.
Du kan læse mere om KAMS her.
Professionelle scenekunstnere, som arbejder med aldring som tema eller har en kunstnerisk praksis rettet mod ældre borgere.
Det Kongelige Teater, landsdelsscenerne, Den Jyske Opera og teatrene under det Københavnske Teatersamarbejde kan ikke søge jf. Scenekunstloven kapitel 8, § 18, stk. 1.
Se betingelser for samarbejde med de store institutionsteatre.
Studerende på statsligt anerkendte scenekunstneriske uddannelser på bachelor-/grundniveau eller kandidat-/overbygningsniveau eller tilsvarende uddannelser i udlandet kan ansøge, såfremt de er færdiguddannede senest ved ansøgningsfristen.
Du kan ansøge om op til 40.000 kr. til deltagelse i Korea-Nordic Connection programmet.
Udbetaling:
Hvis du får tilskud, skal du skal have en NemKonto, for at vi kan udbetale beløbet. Alle tilskud bliver udbetalt til den NemKonto, der er knyttet til det CPR/CVR-nummer, du oplyser i ansøgningen. Hvis du for eksempel ansøger med et nyt CVR-nummer, skal du sikre, at du har fået tilknyttet en NemKonto. Det skal ske inden du får et eventuelt tilsagn og tilskuddet bliver udbetalt.
Hvis du, efter Skatteforvaltningens definition, er fraflyttet Danmark, eller er udenlandsk ansøger, kan du få udbetalt et eventuelt tilskud til en udenlandsk konto. I de tilfælde skal du udfylde bankoplysningsskema for lande med IBAN eller bankoplysningsskema for lande uden IBAN.
Vi indberetter tilskuddet til Skattestyrelsen. Men der er ikke trukket skat af det udbetalte beløb.
Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, der vurderer de indkomne ansøgninger.
I vurderingen lægges der vægt på at støtte en scenekunstner som:
I vurderingen af kunstnerisk kvalitet lægger udvalget vægt på:
Har du inden for de sidste tre år søgt tilskud hos Statens Kunstfond, vil disse oplysninger indgå som grundlag for behandling af din ansøgning. En livsvarig hædersydelse fra Statens Kunstfond indgår ikke i behandlingen af din ansøgning.
Du får svar på din ansøgning senest 8 uger efter ansøgningsfristen.
I perioden indtil da, vil alle ansøgninger blive klargjort og sendt til udvalget og herefter læst og behandlet. Du får svar på din ansøgning på e-mail. Og når alle sager fra samme ansøgningsrunde er besluttet, bliver tildelingerne offentliggjort på vores hjemmeside.
Her finder du også navnene på alle ansøgere til Statens Kunstfond, der bliver offentliggjort i udvalgenes referater.