Statens Kunstfond har til opgave at fremme scenekunsten i Danmark og dansk scenekunst i udlandet.
Enkeltforestillinger, som ikke er produceret med støtte i henhold til Lov om scenekunst, skal godkendes som professionel scenekunst af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst for at kunne udløse formidlingstilskud.
Når en forestilling er godkendt, kan der søges tilskud til forestillingen under Formidlingsordningen.
Når en forestilling er godkendt til ordningen skal den registreres af ansøger på scenekunstportalen www.scenen.dk via tilmelding til www.tereba.dk. Det er på scenen.dk, teaterforeninger og andre, der søger om formidlingstilskud, finder information om godkendte forestillinger.
Godkendelse af enkeltforestilling gælder så længe, forestillingen udbydes af samme producent/udbyder under samme titel og uden ændringer af væsentlig kunstnerisk karakter.
Teaterkompagnier og producenter, der på professionel basis udbyder eller præsenterer turnerende teaterforestillinger, kan søge om at få godkendt en forestilling, herunder udenlandske gæstespil.
Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis dit kunstneriske arbejde går på tværs af kunstarterne.
For teatre, der modtager støtte i henhold til Lov om scenekunst, gælder, at deres produktioner automatisk er godkendt til formidlingstilskud. Det drejer sig om:
Produktioner, der har modtaget projektstøtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, er også godkendt. Det samme gælder forestillinger, der er godkendt under refusionsordningen og forestillinger optaget i garantiordningen i den periode godkendelsen/optagelsen løber.
Du kan læse om, hvad Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst lægger vægt på i vurderingen af professionel scenekunst her.
Ordningen vedrører godkendelse af forestillinger.
Ansøgningen skal indeholde en kort beskrivelse af forestillingens form og indhold (maksimalt svarende til 1 A4-side). Det er væsentligt, at du her gør rede for forestillingens scenekunstneriske idé/intention og det dramaturgiske forløb.
Du skal oplyse dette vedrørende forestillingens instruktør/koreograf, scenograf, dramatiker og samtlige medvirkende:
Er der medvirkende, der ikke er uddannet på en statsanerkendt scenekunstnerisk uddannelsesinstitution, så skal deres professionelle, scenekunstneriske baggrund dokumenteres.
Oplysningerne skrives ind i den obligatoriske bilagsskabelon, som skal vedhæftes den elektroniske ansøgningsformular. Du må gerne vedhæfte relevante, supplerende bilag, fx en beskrivelse af forestillingen eller CV’er på de medvirkende.
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst kan udbede sig yderligere oplysninger, herunder om forestillingens budget.
Her kan se, hvordan udvalget definerer professionel scenekunst.
Du får besked om udvalgets afgørelse indenfor 4 uger efter fristens udløb. I løbet af de 4 uger bliver ansøgningerne klargjort til udvalget, udsendt, læst og behandlet.