For at fremme kvaliteten af dansk forskning giver Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) midler til forskningsprojekter inden for en økonomisk ramme på op til 2.000.000 kr. ekskl. overhead. Et DFF-Forskningsprojekt1 (tematisk) er kendetegnet ved en klar og afgrænset problemformulering, hvor forskningsaktiviteterne forventes at være af høj international kvalitet. Varigheden af et DFF-Forskningsprojekt1 (tematisk) er typisk 3 år, men med mulighed for at søge om et projekt af op til 4 års varighed, hvis der indgår ph.d.-studerende i projektet.
DFF skal udmønte midler til tematisk forskning inden for området:
Du skal have selvstændig forskningserfaring svarende til typisk 3 år eller mere efter opnåelsen af ph.d.-grad (eller opnåelse af tilsvarende kvalifikationer). Dine hidtidige resultater vil blive vurderet i relation til dit karriereforløb og i relation til de videnskabelige udfordringer i det ansøgte projekt. Hvis du ikke er lektor eller lektorbedømt og søger midler til forskeruddannelse som en del af det samlede projekt, skal du redegøre for, hvordan vejledningen kan gennemføres, og hvordan den forskerstuderendes faglige tilknytning til projektet bliver sikret.
DFF giver bevillinger til DFF-Forskningsprojekt1 (tematisk) med et budget på op til 2.000.000 kr. ekskl. overhead.
Ud over at ansøgningen skal være inden for rammerne for det søgte forskningstema, er de to væsentligste vurderingskriterier projektets kvalitet og ansøgers kvalifikationer.
Alle ansøgninger skal være uploadet i ansøgningssystemet www.e-grant.dk senest torsdag den 2. juni 2022 kl. 12:00.Ansøgninger behandles på et møde i september 2022, og Danmarks Frie Forskningsfond offentliggør en oversigt over de ansøgere, der har opnået bevilling ca. tre til fire uger efter det faglige udvalg har truffet afgørelse.
Det tidligste starttidspunkt for projekter er 1. februar 2023 og det seneste starttidspunkt er 1. december 2023.