Det overordnede formål med ToRF-vinduet er at finansiere projekter, der øger respekt for, samt beskyttelse og fremme af ToRF for målgrupper påvirket af aktuelle eller potentielle ToRF-krænkelser.
Herunder:
1. At støtte danske civilsamfundsorganisationer og partnere i et internationalt samarbejde omkring fremme af ToRF med fokus på lokalt forankrede og rettighedsbaserede udviklingsprocesser.
2. At skabe rammer for et folkeligt og frivilligt engagement i Danmark, så danske civilsamfundsorganisationer og deres bagland involverer sig aktivt i arbejdet med at fremme ToRF som en del af dansk udviklingsbistand.
Vinduet for Tros- og Religionsfrihed (ToRF-vinduet) kan søges af alle danske civilsamfundsorganisationer i samarbejde med deres sydpartnere, som arbejder med tros- og religionsfrihed (ToRF).
I 2024 har ToRF-vinduet en overordnet økonomisk ramme på 10 mio. DKK.
For den enkelte danske organisation gælder følgende rammer:
1. Maksimalt 3 mio. kr. pr. år
2. Maksimalt 2 ansøgninger pr. ansøgningsrunde.
3. Maksimalt 2 aktivitetsbevillinger pr. år
Se vedr. de enkelte modaliteter i ToRF-vinduet her: https://cku.dk/wp-content/uploads/2024/01/Torf_Vindue_Retningslinjer_2024_FINAL.pdf
Ved alle ansøgninger sker der en samlet vurdering ud fra fem overordnede kriterier, som er udfoldet med underkriterier under hver modalitet:
1. Partnerskab og kapacitet
2. Relevans og formål
3. Målgruppe og interessenter
4. Indsatsen
5. Bæredygtighed
For TA- og TB-projekter over 200.000 kr. foretages der en pointgivning på alle underkriterier med scoren 1-5. I tilfælde af, at der er flere støtteværdige projekter end der kan bevilges inden for ToRF-vinduets bevillingsbudget, bevilges de projekter med højst pointscore. Øvrige modaliteter går fri af pointkonkurrencen og bevilges, såfremt de samlet set vurderes som støtteværdige. Vurderingsprincipper:
Helhedsvurdering Hver ansøgning vurderes på en række underkriterier, og på denne baggrund træffes beslutning baseret på en helhedsvurdering, hvor svage underpunkter kan opvejes af stærke.
Kravsafstemthed Hver ansøgning vurderes individuelt, og vurderingen beror på et helhedsorienteret skøn, hvor vurderingen sættes i forhold til indsatsens mål, budget og kontekst, samt til partnernes kapacitet og størrelse. Jo større beløb, der ansøges om, jo højere krav vil der blive stillet. Der vil tilsvarende blive stillet højere krav til erfarne organisationer end til mindre og nyere organisationer. Track-record I vurderingen af organisationernes kapacitet under kriterie 1 vil der også blive kigget på organisationernes tidligere håndtering af bevillinger gennem ToRF-vinduet, hvor det er relevant.
Der er løbende ansøgningsfrist for ansøgninger under 200.000 kr. CKU behandler disse ansøgningerne hurtigst muligt, normalt inden for fire uger. Alle støtteværdige ansøgninger får som udgangspunkt en bevilling, såfremt der er flere penge i puljen inden for det allokerede beløb til disse ansøgninger.
Der er to årlige frister på indsendelse af ansøgninger over 200.000 kr.- medio april og medio oktober. Her er behandlingstiden normalt cirka otte uger.