For at anerkende betydningen af arktisk forskning, udmønter Uddannelses- og Forskningsministeriet ca. 11 mio. kr. til aktiviteter der styrker forskningskvaliteten og tilgængeligheden vedr. arktisk forskning. Der kan søges følgende aktiviteter (virkemidler)A) Deltagelse i internationale netværk og forskningssamarbejdeB) Styrket udnyttelse af den arktiske forskningsinfrastrukturC) Styrkede investeringer i arktiske forskningsstationer
Alle aktiviteterne kan søges af forskere med tilknytning til videns- og forskningsinstitutioner inden for rigsfællesskabet.
For aktivitet A skal man som minimum være Ph.d.-studerende eller allerede være i besiddelse af en ph.d. grad, samt være tilknyttet en videns- eller forskningsinstitution i rigsfælleskabet. Tilknytningen behøves ikke være en fastansættelse (f. eks post.docs og forskningsassistenter).
For aktivitet B skal ansøger være baseret i rigsfællesskabet og have tilknytning til arktisk og arktisk forskning.
For aktivitet C kan midlerne kun søges af anerkendte forskere. "Anerkendt forsker" er defineret som følgende: en person som har været engageret i forskningsaktiviteter i en række år, og som besidder akademiske kvalifikationer på et niveau svarende til minimum en lektor eller seniorforsker.
For at anerkende betydningen af arktisk forskning, udmønter Uddannelses- og Forskningsministeriet ca. 11 mio. kr. til aktiviteter der styrker forskningskvaliteten og tilgængeligheden vedr. arktisk forskning.
A) Deltagelse i internationale netværk og forskningssamarbejde.
Der kan søges om bevilling mellem 10.000 DKK til 200.000 DKK
B) Midler til styrkelse af den nationale og internationale koordination og logistik
Der kan søges om bevilling på op til 1 mio. DKK.
C) Styrkede investeringer i arktiske forskningsstationer
Der kan søges om bevillinger på op til 1,5 mio. DKK.
Bemærk at der ikke gives overhead.
Ansøgningen vil blive vurderet på de følgende ikke-prioriterede kriterier:
• Ansøger beskriver klart og konkret idéen (formål og indhold) for forsknings- og udviklingsprojektet. Beskrivelsen skal være forståelig for ikke-fagpersoner (lægmandsbeskrivelse).
• Ansøgningen skal gøre det klart, hvem der vil være involveret og ansvarlig for at implementere aktiviteterne.
• Den videnskabelige kvalitet, klarhed og fokus i aktiviteterne.
• Den akademiske baggrund og ekspertiseniveau for ansøgerne.
• Ansøgningen skal tydeligt redegøre for det forventede, men realistiske faglige udbytte.
• Et realistisk og gennemarbejdet budget.
Afhængig af kvaliteten af de modtagne ansøgninger, forbeholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (UFS) sig retten til kun at allokere en del af de afsatte midler.
Fristen for indsendelse af ansøgninger er den 29. september 2022 kl. 12.00.
Afgørelser vil sendes til ansøgere i december 2022.