DFF | Sundhed og Sygdom giver midler til skolarstipendier af 6-12 måneders varighed med henblik på at give de mest talentfulde studerende mulighed for at beskæftige sig med videnskabeligt arbejde og skærpe interessen for en videre videnskabelig karriere. Se yderligere oplysninger i afsnit 2.4.4 i det gældende opslag.
Ansøgninger om skolarstipendier skal indsendes af den studerendes vejleder. Du skal som vejleder normalt have opnået ph.d.-graden eller tilsvarende kvalifikationer via din forskning. Rådet lægger vægt på, at du har vejledererfaring og har en selvstændig forskningsprofil.
Rådet tilstræber en spredning af de tildelte skolarstipendier ud over forskningsmiljøerne for at opnå en bred rekruttering til den sundhedsvidenskabelige forskning. Rådet vil derfor kun give støtte til én studerende pr. vejleder ad gangen, således at der ikke er tidsmæssigt overlap mellem to studerende i den del af perioden, der finansieres af rådet.
Der tildeles et fast beløb på 100.000 kr. (ekskl. overhead/administrationsbidrag). Midlerne dækker stipendiet til den studerende såvel som øvrige driftsudgifter, og der skal redegøres for anvendelsen af beløbet i budgettet.
Rådet lægger vægt på den studerendes kvalifikationer (herunder især karakterer), rolle og arbejdsopgaver i forbindelse med projektet. Der skal være tale om nyskabende forskning og ikke om bistand til mere rutineprægede opgaver i forbindelse med et større projekt. Det er hensigten med stipendierne, at der gennemføres et selvstændigt projekt af den studerende under vejledning af ansøger. Derudover prioriterer rådet ansøgninger, hvor de ansøgte midler inkluderer driftstilskud til stipendium til den studerende, frem for ansøgninger, hvor der udelukkende søges om tilskud til øvrig drift.
Ved vurderingen af ansøgninger lægger DFF vægt på, at de relevante spørgsmål for projektet/aktiviteten er imødekommet i så vid udstrækning som muligt. DFF vil derfor i bedømmelsen af din ansøgning inddrage forskellige kriterier, hvoraf projektets kvalitet og ansøgers kvalifikationer er de to væsentligste vurderingskriterier. For det faglige råd, der foretager bedømmelserne, vil der dog altid være tale om en konkret helhedsvurdering, hvor forskellige kriterier kan være opfyldt i større eller mindre grad. Således vil ikke alle kriterier være relevante for alle ansøgninger. På grund af konkurrencen mellem ansøgninger er det ikke givet, at en opfyldelse af kriterierne vil føre til en bevilling.
Samtlige rådsmedlemmer deltager i behandlingen af alle ansøgninger. Hvis et rådsmedlem er inhabilt i forhold til en given ansøgning, deltager vedkommende dog ikke i behandlingen af den pågældende ansøgning. Rådet træffer den endelige afgørelse på baggrund af opslagets vurderingskriterier og en prioritering af det samlede ansøgningsfelt.
Læs mere om Skolarstipendier i det gældende opslag E2020 & F2021, afsnit 2.4.4.
Ansøgningerne behandles i december 2020 og juni 2021.
Hvis du søger til efterårsfristen 2020, kan det ansøgte projekt tidligst starte 1. februar 2021 og senest starte 1. juli 2021.
Hvis du søger til forårsfristen 2020, kan det ansøgte projekt tidligst starte 1. juli 2021 og senest starte 1. februar 2022.