For at fremme kvaliteten af dansk forskning giver DFF midler til forskningsprojekter inden for en økonomisk ramme på op til 2.200.000 kr. ekskl. overhead/administrationsbidrag. Et DFF-Forskningsprojekt1 er kendetegnet ved en klar og afgrænset problemformulering, hvor forskningsaktiviteterne forventes at være af høj international kvalitet.
Du skal have selvstændig forskningserfaring svarende til typisk 3 år eller mere efter opnåelsen af ph.d.-grad (eller opnåelse af tilsvarende kvalifikationer). Dine hidtidige resultater vil blive vurderet i relation til dit karriereforløb (se afsnit 4.3.5 og 4.3.7) og i relation til de videnskabelige udfordringer i det ansøgte projekt. Hvis du ikke er lektor eller lektorbedømt og søger midler til forskeruddannelse som en del af det samlede projekt, skal du redegøre for, hvordan vejledningen kan gennemføres, og hvordan den forskerstuderendes faglige tilknytning til projektet bliver sikret.
DFF giver midler til forskningsprojekter inden for en økonomisk ramme på op til 2.200.000 kr. ekskl. overhead.
Varigheden af et DFF-Forskningsprojekt1 er typisk 3 år, men med mulighed for at søge om et projekt af op til 4 års varighed, hvis der indgår ph.d.-studerende i projektet.
DFF vil i alle tilfælde vurdere din ansøgning ud fra, om det ansøgte projekt gavner dansk forskning.
Ved vurderingen af ansøgninger lægger DFF vægt på, at de relevante spørgsmål for projektet/aktiviteten er imødekommet i så vid udstrækning som muligt. DFF vil derfor i bedømmelsen af din ansøgning inddrage forskellige kriterier, hvoraf projektets kvalitet og ansøgers kvalifikationer er de to væsentligste vurderingskriterier. For de enkelte faglige råd, der foretager bedømmelserne, vil der dog altid være tale om en konkret helhedsvurdering, hvor forskellige kriterier kan være opfyldt i større eller mindre grad. Således vil ikke alle kriterier være relevante for alle ansøgninger. På grund af konkurrencen mellem ansøgninger er det ikke givet, at en opfyldelse af kriterierne vil føre til en bevilling.
Kort efter ansøgningsfristen bedømmer de faglige råd ansøgningerne med inddragelse af eventuelle eksterne bedømmelser og partshøringssvar.
Samtlige rådsmedlemmer deltager i behandlingen af alle ansøgninger. Hvis et rådsmedlem er inhabilt i forhold til en given ansøgning, deltager vedkommende dog ikke i behandlingen af den pågældende ansøgning. Rådet træffer den endelige afgørelse på baggrund af opslagets vurderingskriterier og en prioritering af det samlede ansøgningsfelt.
Læs mere om DFF-Forskningsprojekt1 i det gældende opslag E2024 & F2025, afsnit 2.3.4.
Ansøgningerne bliver behandlet i september 2025. Startdatoen for det ansøgte projekt skal ligge mellem tidligst 1. december 2025 og senest 1. december 2026.