For at fremme kvaliteten og udvikle samarbejdet i dansk forskning giver DFF midler til forskningsprojekter udført af flere forskere (herunder postdoc-kandidater og ph.d.-studerende) af op til 4½ års varighed på mellem 2.200.000 kr. og 4.300.000 kr. ekskl. overhead/administrationsbidrag. Et DFF-Forskningsprojekt2 er ofte kendetegnet ved at være et koordineret og forpligtende samarbejde om en velafgrænset, fælles problemformulering, men det kan også være et projekt formuleret af en enkelt forsker til gennemførelse i dennes forskergruppe, når der argumenteres for, at projektet er særligt ambitiøst og ressourcekrævende, og at målet ikke kan nås gennem et DFF-Forskningsprojekt1. Forskningsaktiviteterne skal skabe synergi mellem eventuelle delprojekter, indeholde internationalt samarbejde (hvis relevant) og være af høj international kvalitet.
Du skal have betydelig, selvstændig forskningserfaring på højt internationalt niveau. Du skal desuden have opnået ph.d.-graden eller kvalifikationer, der kan sidestilles med den (f.eks. positiv adjunktbedømmelse) mindst 8 år før ansøgningsfristens udløb. Dine hidtidige resultater vil blive vurderet i relation til dit karriereforløb (se afsnit 4.3.5 og 4.3.7) og i relation til de videnskabelige udfordringer i det ansøgte projekt. Hvis du ikke er lektor eller lektorbedømt og søger midler til forskeruddannelse som en del af det samlede projekt, skal du redegøre for, hvordan vejledningen kan gennemføres, og hvordan den forskerstuderendes faglige tilknytning til projektet bliver sikret.
DFF giver bevillinger til forskningsprojekter udført af flere forskere (herunder postdoc-kandidater og ph.d.-studerende) af op til 4½ års varighed på mellem 2.200.000 kr. og 4.300.000 kr. ekskl. overhead.
DFF vil i alle tilfælde vurdere din ansøgning ud fra, om det ansøgte projekt gavner dansk forskning.
Ved vurderingen af ansøgninger lægger DFF vægt på, at de relevante spørgsmål for projektet/aktiviteten er imødekommet i så vid udstrækning som muligt. DFF vil derfor i bedømmelsen af din ansøgning inddrage forskellige kriterier, hvoraf projektets kvalitet og ansøgers kvalifikationer er de to væsentligste vurderingskriterier. For de enkelte faglige råd, der foretager bedømmelserne, vil der dog altid være tale om en konkret helhedsvurdering, hvor forskellige kriterier kan være opfyldt i større eller mindre grad. Således vil ikke alle kriterier være relevante for alle ansøgninger. På grund af konkurrencen mellem ansøgninger er det ikke givet, at en opfyldelse af kriterierne vil føre til en bevilling.
Kort efter ansøgningsfristen bedømmer de faglige råd ansøgningerne med inddragelse af eventuelle eksterne bedømmelser og partshøringssvar.
Samtlige rådsmedlemmer deltager i behandlingen af alle ansøgninger. Hvis et rådsmedlem er inhabilt i forhold til en given ansøgning, deltager vedkommende dog ikke i behandlingen af den pågældende ansøgning. Rådet træffer den endelige afgørelse på baggrund af opslagets vurderingskriterier og en prioritering af det samlede ansøgningsfelt.
Læs mere om DFF-Forskningsprojekt2 i det gældende opslag E2024 & F2025, afsnit 2.3.5.
Ansøgningerne bliver behandlet i april 2025. Startdatoen for det ansøgte projekt skal ligge mellem 1. august 2025 og 1. august 2026.