For at støtte udbredelsen af humanistisk forskning gennem videnskabelige tidsskrifter, der udgives digitalt, giver DFF | Kultur og Kommunikation støtte til både eksisterende og nyoprettede tidsskrifter af høj videnskabelig værdi, der tilstræber international udbredelse. Der tages dog hensyn til, at visse områder af den humanistiske forskning fortrinsvis henvender sig til danske læsere. Bevillinger til tidsskrifter gives som en underskudsgaranti.
Som ansøger skal du være den ansvarshavende redaktør og på mindst lektor-/seniorforsker-niveau. Det er også et krav, at redaktionen eller redaktionskomiteen er sammensat af aktive forskere fra mindst to forskellige videnskabelige institutioner i Danmark.
Du kan søge om en fast beløbstakst på 50.000 kr. pr. år til driftsudgifter til digitale tidsskrifter. Der kan søges støtte til dækning af redaktions- og produktionsudgifter. Der kan ikke søges til trykke- og forsendelsesudgifter.
En forudsætning for støtte er, at tidsskriftet benytter fagfæller uden for redaktionen til bedømmelse af artiklernes videnskabelige kvalitet. Skal et etableret tidsskrift opnå støtte, må det have en for fagfeltet rimelig udbredelse. Tidsskriftets udbredelse, omfang og videnskabelige tyngde er de vigtigste kriterier ved tildeling af midler. Der gives kun støtte til tidsskrifter, der forsyner alle artikler med et resumé på et internationalt anvendeligt sprog (engelsk, tysk, fransk eller spansk). Ligeledes gives kun støtte til tidsskrifter, der ikke udbetaler forfatterhonorar. Fonden støtter ikke populærvidenskabelige tidsskrifter.
Tidsskriftet skal være gratis og frit tilgængeligt på internettet. Det betyder, at tidsskriftet skal have en hjemmeside, hvorfra artiklerne er gratis og frit tilgængelige i elektronisk form senest et år efter udgivelsen af en årgang jf. danske råd og fondens Open Access-politik. Det er et krav, at tidsskriftet indekseres i et internationalt anerkendt system. Det vil sige, at tidsskriftets artikler mindst skal kunne søges og findes i Google/Google Scholar og lignende tjenester. Rådet ser gerne, at tidsskriftet søger optagelse i flere indeks, samt at artiklerne tildeles et DOI. En registrering med et DOI giver større synlighed og gør det på længere sigt lettere at blive optaget i diverse indeks og få udarbejdet diverse citationsanalyser.
Ansøgningerne behandles i december 2020. Startdatoen for det ansøgte projekt skal ligge mellem 1. januar 2021 og 1. januar 2022.