Missionsbooster er et særprogram i efteråret 2022 med fokus på at understøtte små og mellemstore virksomheders (SMV'er) bidrag til fremtidens løsninger på de grønne udfordringer. Missonsbooster-programmet har konkret til formål at støtte skabelsen af virksomhedernes innovativt vidensgrundlag for fremtidige løsninger inden for de fire missionsområder
De fire missionsområder:
Et Missionsbooster‐projekt skal på en innovativ måde bidrage til at udvikle det innovative fundament for din SMV-virksomheds fremtidige grønne løsninger. I den forbindelse kan der være brug for at tilføre din virksomhed den nyeste viden gennem et samarbejde med et dansk universitet eller GTS-institut og måske også yderligere involvering af andre relevante vidensinstitutioner eller private vidensvirksomheder. Det kan også være, at du har brug for at ansætte en ny medarbejder med særlige kompetencer eller ønsker et samarbejde med en relevant klyngeorganisation for at realisere projektet
En medfinansiering fra Missionsbooster skal, uanset type af løsning, være med til at mindske virksomhedens ekstraordinære risiko ved innovationsprojektet. Samtidig skal løsningen kunne medvirke til at løse samfundsrelaterede udfordringer inden for et af de fire missionsområder, der er nævnt ovenfor.
Missionsboosteren har til formål at yde støtte til en tidlig innovationsindsats. Vi investerer derfor i, at virksomheden udvikler sin fremtidige innovationsplatform, hvorpå der efterfølgende kan etableres nye løsninger.
Missionsboosteren tildeles under definitionen "industriel forskning", og der stilles desuden krav om, at der skal involveres et dansk universitet eller GTS-institut i projektet.
Se retningslinierne for Missionsbooster på www.innovationsfonden.dk for yderligere beskrivelse m.v.
Det er en forudsætning for at deltage i Missionsboosteren, at din virksomhed ligger inden for rammerne af EU Kommissionens definition af en SMV. Det vil bl.a. sige, at virksomheden skal have under 250 ansatte samt en årlig omsætning på højst 50 mio. EUR. årligt eller en årlig samlet balance på maksimalt 43 mio. EUR.
Mere specifikt investerer Innobooster i projekter hos følgende brugere:
1) Små og mellemstore virksomheder med et klart vækstpotentiale
2) Nye, lovende start-up virksomheder, herunder forskere med kommercielt lovende idéer og resultater
Du skal have et CVR nummer for at søge.
Drudover skal ansøgende virksomhed ENTEN have tiltrukket 100.000 DKK i kapital inden for de seneste 3 år ELLER have en bruttofortjeneste i seneste offentliggjorte regnskabsår på min. 250.000 DKK. Disse økonomiske krav gælder alle ansøgere.
Der er afsat ca 50 mio DKK til Missionsboosteren i efteråret 2022.
Man kan søge mellem 1,5 mio. – 5 mio. DKK pr. projekt. Missionsboosterens bidrag kan maksimalt udgøre 70% af virksomhedens relevante udgifter til projektet. Den resterende del dækkes af virksomheden selv. Udgifterne opgøres efter faktiske udgifter til lønninger, vidensleverandører og materialer/udstyr. Se retningslinierne for de nærmere beskrivelser af principperne for ovenstående beregninger.
Bemærk at Missionsbooster er underlagt EU-regler om statsstøtte. Ordningen uddeles under "Gruppefritagelsesforordningen – Industriel forskning". Dette er forudsætningen for, at projekterne kan støttes med op til 70% af de samlede udgifter.
Ansøgningerne vurderes efter følgende kriterier:
Idéens kvalitet – kvaliteten af forskningen og innovationen Impact – værdiskabelse i og efter projektperioden Kvalitet af eksekvering – effektivitet i projektets udførelse og implementering af projektets resultater.
Ansøgninger til missionsboosteren skal forvente, at den samlede behandlingstid vil være ca 14-16 uger, dog er vurderingsprocessen 2 faset, hvor der vil komme en afgørelse efter ca 8-10 uger om, hvorvidt ansøgningen sendes videre til panelbehandling, eller afvises efter fase 1 vurderingen – se retningslinierne for Missionsbooster på www.innovationsfonden.dk for yderligere beskrivelse
Puljen kan søges løbende frem til den 16. december 2022 kl 13.00.