En ErhvervsPhD er et erhvervsrettet forskningsprojekt, der gennemføres i samarbejde mellem en privat virksomhed, en ErhvervsPhD-studerende og et universitet. Den ErhvervsPhD-studerende er ansat i en virksomhed i Danmark og samtidig indskrevet på et universitet. Den studerende deler arbejdstiden mellem virksomheden og universitetet og bruger al arbejdstid begge steder på projektet og uddannelsen. Projektets længde svarer til uddannelsens længde, som i Danmark er på tre år. Innovationsfonden finansierer en del af den studerendes løn og rejseudgifter i virksomheden samt universitetets vejledning, udstyr og øvrige udgifter til den studerendes uddannelse.
Et ErhvervsPhD-projekt omfatter en virksomhed, et universitet og en ErhvervsPhD-studerende. Find de nærmere krav i Retningslinjer for ErhvervsPhD på https://innovationsfonden.dk/da/p/erhvervsforsker.
En erhvervs-ph.d. består af en bevilling på 612.000 kr. til løn til virksomheden plus 100.000 kr. til rejseomkostninger til virksomheden. Universitetet modtager 360.000 kr. (inkl. overhead).
Det samlede investeringsbudget for Erhvervs-ph.d. og Erhvervspost.doc er i 2025 146,5 mio. kr.
Det fordeler sig således på de tematiske bindinger
Grøn forskning, teknologi og innovation: 31,8 mio. kr.
Life science, sundhed og velfærdsteknologi: 36,8 mio. kr.
Kritiske og digitale teknologier: 46,0 mio. kr.
Ikke-tematiserede midler: 20,1 mio. kr.
Program for rumforskning og -innovation: 10,0 mio. kr. (efteråret 2025)
Projekter i Grønland og Færøerne (kun for Erhvervs-ph.d.): 1,7 mio. kr.
Innovationsfonden kan beslutte at øge det samlede budget for denne ansøgningsrunde, særligt i tilfælde af overskydende midler og en betydelig liste af kvalificerede ansøgninger i ansøgningsrunden, der ikke kan bevilges inden for det oprindelige budget.
Ansøgningen vurderes efter følgende kriterier:
Behandlingstiden er på tre måneder.